HC EEMSMOND HOFLEVERANCIER OLYMPIC MOVES

22-4 Nieuws

Appingedam – Het hockeyteam van Eemsdeltacollege uit Appingedam en Delfzijl is noordelijk kampioen geworden tijdens het toernooi Olympic Moves.

Het hockeyteam bestaat uit leerlingen van klas 1 tot en met 5 en van vmbo basis tot en met vwo. Een mooie samenwerking tussen de leerlingen van de verschillende scholen/locaties binnen Eemsdeltacollege. Van de scholen uit de noordelijke drie provincies en Flevoland wist het hockeyteam in haar poule van schoolteams alle wedstrijden te winnen. Hofleverancier van het schoolteam is de hockeyclub Eemsmond uit Delfzijl. Deze club stelde belangeloos haar accommodatie ter beschikking, ter voorbereiding van het toernooi.

 

Ongeslagen
De wedstrijden tegen het Magister Alvinius College uit Sneek werden tweemaal met 1 – 0 en eenmaal met 2-1 gewonnen. Teamtopscoorder werd Daniël Metzlar met twee doelpunten. Wessel Patje en Gijs Bouwman scoorden allebei eenmaal.

Landelijke finales
Het hockeyteam is uitgenodigd om op vrijdag 8 juni op Papendal in Arnhem, de landelijke finales te spelen van de Olympic Moves.

Olympic Moves
Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen landelijk ruim 300 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiast houdt voor sport en hen – door samen te sporten – onvergetelijke en fijne momenten bezorgt. Olympic Moves, een initiatief van de KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land.

Bron: https://www.eemskrant.nl/eemsdeltacollege-ongeslagen-noordelijk-hockeykampioen/