FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 Barrooster  Aantal vragen: 1
 Contributie en lidmaatschap  Aantal vragen: 1
 Declaraties  Aantal vragen: 1
 Hulp van ouders  Aantal vragen: 1
 Kleding  Aantal vragen: 1
 Lid worden  Aantal vragen: 1
 Procedure afgelastingen  Aantal vragen: 1
 Scheidsrechters  Aantal vragen: 2
 Sponsoren  Aantal vragen: 1
 Statuten en Huishoudelijk reglement  Aantal vragen: 1
 Teams  Aantal vragen: 1
 Training  Aantal vragen: 1
 Wedstrijd  Aantal vragen: 1
 Wedstrijdformulier  Aantal vragen: 1

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Scheidsrechters
Handleiding DWF 
Informatie voor scheidsrechters
Ben je als scheidsrechter ingedeeld voor een wedstrijd? Dan kun je met de verificatiecode voor de scheidsrechters het DWF invullen en afronden. Hoe je dit doet lees je in de handleiding. Mocht het toch niet helemaal duidelijk zijn, dan kun je in de veelgestelde vragen wellicht een antwoord vinden. 
Informatie voor clubscheidsrechters 
Als clubscheidsrechter ontvang je een mail bericht waarin aangegeven staat wanneer je moet fluiten. Elk team wil dat de wedstrijd gefloten wordt door een goed opgeleide en gemotiveerde scheidsrechter. Scheidsrechters zijn dus onmisbaar bij HC Eemsmond. Je zult merken dat hoe vaker je fluit, hoe leuker het wordt.

HC Eemsmond en de KNHB hanteren de regel dat alle clubleden van 15 jaar en ouder opgeleid moeten worden tot bevoegd clubscheidsrechter.

Wij willen onze clubscheidsrechters goed opleiden en voorbereiden op de praktijk door vanaf 1 september 2019 een nieuwe digitale leeromgeving aan te bieden en de examens digitaal af te nemen.
De examens zijn vernieuwd en nog meer gericht op de praktijk. Hierdoor bereiden de cursisten zich meteen voor op hun eerste wedstrijden als scheidsrechter.

Er worden geen fysieke scheidsrechter kaarten meer verstrekt aan de geslaagde cursisten. In hun KNHB account zal zichtbaar worden dat zij bevoegd clubscheidsrechter zijn. Wanneer een cursist geslaagd is voor het examen dan wordt in het KNHB account zichtbaar dat hij een bevoegd clubscheidsrechter is. Daar is dan ook een digitale scheidsrechter kaart te downloaden. 

Bij de Jongste Jeugd staat kennismaken met hockey, plezier en veiligheid in het sporten voorop. Het gaat er vooral om dat kinderen leren wat de spelregels zijn en op een positieve manier uitleg krijgen in spelsituaties. Ouders van jonge jeugdleden zijn bij uitstek geschikt dit op een goede, sportieve wijze te doen. De spelleider voor de jongste jeugd wordt dan ook geregeld door de begeleiders van de jongste jeugd teams en niet door de Scheidsrechterscommissie. 

Met betrekking tot de nieuwe spelregels nog het volgende. De KNHB heeft op 23 augustus 2019 een nieuwe versie van het Spelreglement gepubliceerd. Deze vind je op de KNHB website onder https://www.knhb.nl/nieuws/voorbereid-het-veld-op-met-het-nieuwe-spelreglement